KPN ADSL Storing

UPDATE: 21:17 uur – Hij doet het weer…

Op dit moment ligt mijn ADSL verbinding er al bijna 24 uur uit. Via een inbelverbinding heb ik even op de Zonnet website gekeken en daar melden ze dat het een landelijke storing is.

Ik begin al aardig afkickverschijnselen te vertonen. Ik weet het, toen ik op Kreta was had ik een hele week geen internet, maar dat was anders. Nu heb ik al de apparaten zo dicht in de buurt én komt er ook niets van buiten tot aan mijn servertje. En dat is frustrerend.
Het positieve is dat ik geleerd heb hoe ik een lokale hosts file kan aanmaken. Die staat nu in mijn C:\WINDOWS\system32\drivers\etc map van mijn laptop en verwijst naar 192.168.0.1 oftewel mijn servertje (hier aan de goed kant van de lijn). Zonder die toevoeging wist mijn laptop de domeinnaam http://www.gorissen.info/ namelijk niet te resolven en het gebruik van de machinenaam van de server was ook geen optie. Omdat er namelijk een paar websites (allemaal van mezelf overigens) op draaien heeft IIS de volledige domeinnaam nodig om de juiste site te tonen.

Dat werkt nu dus.

Voor de rest maar even afwachten vrees ik.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pierre
17 jaren geleden

Nóg wat bijgeleerd:
Ik dacht dat die hosts file gewoon kon blijven staan. Volgens de documentatie die ik had zou het alleen als laatste backup gebruikt worden.Maar toen ik vanochtend vanaf mijn werkplek deze pagina wilde opvragen ging mijn laptop óók op zoek naar 192.168.0.1 en dat werkte natuurlijk niet.