Patent op Gif-plaatjes verloopt in VS

“Het patent op de compressietechniek in het Graphics Interchange Format, kortweg Gif, is vrijdag in de Verenigde Staten verlopen. Het omstreden patent zal in juni 2004 ook in Europa, Canada en Japan zijn geldigheid verliezen. Dit betekent dat Gif, nog altijd een populaire bestandsindeling voor het opslaan van plaatjes, weer vrijelijk beschikbaar is voor gebruikers.”

(bron)

Net op het moment dat het PNG formaat als alternatief voor zowel GIF als JPG terrein begint te winnen komt dit bericht. Volgens mij te laat. Hoewel GIF op dit moment, al dan niet illegaal, nog veel gebruikt wordt denk ik dat het formaat op termijn in zijn geheel zal verdwijnen omdat het simpelweg vervangen wordt door het beter geschikte en vanaf de start al gratis PNG.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties