Kwaliteitsregeling internet op school in de maak

“De Stichting ICT op School en de NLIP, de branchevereniging van internetproviders, hebben een intentieverklaring getekend om het aanbod voor scholen inzichtelijk te maken. Bovendien moet binnen twee maanden een kwaliteitsregeling klaar zijn.”

(bron)

Ik kan niet anders dan medelijden hebben met onze arme middelbare scholen. Het klinkt allemaal zo leuk: ‘Het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen (OC&W) besloot het centrale contract met nl.tree op te zeggen zodat de scholen een gevarieerder aanbod krijgen en marktconforme tarieven’.
Wat de scholen er voor in de plaats krijgen is géén stevige onderhandelingspositie van een grote klant, een wirwar van technische problemen op te lossen door de lokale systeembeheerder die vaak toch al een hartmonitor nodig heeft om het netwerkje van de school in de lucht te houden en vrij van hackers (of dacht je dat scholieren in de leeftijdscategorie van 12-18 jaar dat soort dingen *niet* deden?). En ze moeten nou met een minimum aan budget, waarvan de exacte hoogte nog niet bekend is, gaan uitzoeken bij wie ze een breedbandaansluiting kunnen krijgen? Tja, dat klinkt inderdaad beter.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties