The Dynamic Appearance Model and Implementing SCORM 1.3

“Dynamic appearance is the art and mystery of creating two different looks from the same document. At a certain level, it’s not hard: just switch style-sheets. But when you get into more page-specific properties, you need to use something more complicated, such as (say) Javascript. Sounds simple, but the security provisions in Javascript make it difficult. This article describes the approach taken by Canada’s Department of National Defense, the authors of which have been involved with SCORM since before there was SCORM. Docbook, an XML content format, has been designed for this purpose, but is in the words of the author, "fiercely complex" and was dropped by EML. This comment sparked a response from Pierre Gorissen, who argues that it wasn’t that complex and that what EML dropped wasn’t Docbook, exactly. And the saga continues. By Wilbert Kraan, CETIS, July 13, 2003”

(bron)

:-) Dit is natuurlijk leuk (vind ik tenminste). Ik lees zowel de CETIS nieuwsfeed als Stephen’s Web (beide via Outlook Express). Ik zag het bericht op de CETIS site zondagnacht en heb toen meteen een reactie geplaatst. Die reactie is ook gelezen door Steven op het moment dat hij een stukje schreef over het oorspronkelijk stuk van Wilbert, maar hij schrijft meteen een reactie op mijn reactie, die dus nu weer verwerkt zit in mijn blog. Kun je het nog volgen ?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties