Stroomstoring verlamt noordoosten Amerika

“Het noordoosten van de Verenigde Staten en delen van Canada zijn getroffen door een stroomstoring. Tientallen miljoenen mensen raakten donderdag in de avondspits verstoken van stroom. Het is nog onduidelijk wat precies de oorzaak is geweest voor het uitvallen van de stroomvoorziening.”

(bron)

Het leest als een verhaal uit een film: één of twee problemen bij elektriciteitscentrales en een groot deel van de VS zit zonder stroom (ok relatief gezien niet, maar in absolute zin had het heel wat effect). Het legde het leven in bijvoorbeeld New York voor een groot deel stil. Een geluk bij een ongeluk is dan natuurlijk dat echt essentiële zaken zoals een aandelenbeurs, vliegvelden en ziekenhuizen hierop zijn voorbereidt, maar vast komen te zitten in de lift of de metro is geen pretje.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties