Frans Internet gaat Cuba achterna

“In Frankrijk is vrijdag door de Assemble National het wetsvoorstel Fontaine aangenomen dat de vrijheid van de Franse digitale surfers sterk limiteert. De wet is een gevolg van een lobby, aangevoerd door film- en platenindustrie, om het verspreiden van illegale bestanden tegen te gaan. De wet stelt niet alleen de eigenaar van een website aansprakelijk voor de inhoud, maar ook de internetproviders die de website hosten. Deze is hierdoor verplicht om de inhoud van de websites die het host te controleren. Als het ook maar een vermoeden heeft dat er iets illegaals op staat, dan is het verplicht om de website van het net af te halen. Daarnaast is de wet op het verzenden van elektronische berichten veranderd door het woord privĂ© erin te schrappen, wat betekent dat de provider e-mail mag censureren en ook aansprakelijk kan worden gehouden voor de inhoud van e-mails. Dat is echter niet alles, het internetverkeer zal namelijk aan de grenzen van Frankrijk ook worden gefilterd en gecensureerd.”

(bron)

Ik was me aan het afvragen of ik no g iets aan dit bericht moest toevoegen. Nee, hoeft niet lijkt met. De reacties op tweakers.net zeggen zoals vaak voldoende. :(

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties