ESA poogt computer Beagle 2 te resetten

“De ESA heeft nog steeds de hoop niet opgegeven dat de Marsrover Beagle 2 intact op de planeet is geland. Britse wetenschappers hebben ontdekt dat de robot op Mars wellicht een gecorrumpeerd softwaresysteem heeft. Ze zijn nu van plan de computer in het Marswagentje te rebooten.”

(bron)

Hoop doet leven. Ik vraag me soms wel eens af hoe die wetenschappers zich op dit moment voelen. De NASA gooit twee landers zonder problemen op de planeet, zij weten niet eens zeker dat die van hun stuk is, kunnen daar eigenlijk alleen maar vanuit gaan, maar zolang er ideeën, theorieën en mogelijkheden zijn, geven ze blijkbaar niet op. Lijkt me redelijk frustrerend.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties