het Google-effect

“Bijna iedere tweaker kent de term ‘slashdotted’ en heeft daar waarschijnlijk ook al eens aan meegedaan. Tweakers.net heeft dit zelfs ook een keer meegemaakt nadat de vertaling van de Itanium-preview online werd gezet. Google krijgt hier langzamerhand ook een handje van; van tijd tot tijd wordt het logo van de zoekmachine aangepast wegens een event, jubileum of ter nagedachtenis van een bekende persoon. Zo is het beeldmerk al een keer veranderd vanwege nieuwjaar, moederdag en Halloween. Achter het logo verschuilt zich een link die de zoekresultaten laat zien van het betreffende onderwerp, waarbij de eerst vermelde site dan kan rekenen op extra hits. Google stond gisteren in het teken van de 111e geboortedag van Gaston Julia, die in de eerste wereldoorlog gewond raakte en tussen diverse operaties de formule uit van fractals uitwerkte. Het logo van de zoekmachine linkte door naar de image search waardoor de eerste twee afbeeldingen zovaak opgevraagd werden, dat Paul Bourke besloot om de twee prenten van zijn site te halen en er een nieuwe pagina voor in de plaats te zetten.”

Oei, dat is inderdaad vervelend. Gelukkig heb ik maar een kleine lezerskring, want zelfs nu al komt het overgrote deel van mijn bezoekers van Google :)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties