Vrouwelijke 50-plussers veroveren internet

“Steeds meer vrouwen van vijftig jaar en ouder raken vertrouwd met de computer en internet. Dit signaleert SeniorWeb op basis van haar ledenbestand en onderzoek van Interview-NSS. Het aantal vrouwelijke leden is het afgelopen jaar gestegen en ook landelijk is de trend van een toenemend aantal vrouwelijke internetgebruikers zichtbaar.”

(bron)

Goede zaak natuurlijk dat meer mensen, ook als ze al ‘senior’ zijn, of zelfs ‘senior en vrouw’ zijn, gebruik gaan maken van internet. Je kunt tegenwoordig namelijk haast niet meer zonder. Raar vind ik wel de manier waarop de ondersteuning plaats vindt in de vorm van ‘boeken voor seniors‘. Ik ben het er niet mee eens dat die boeken anders hoeven te zijn dan voor andere onervaren gebruikers. Al moet ik zeggen dat dit boek uit de bekende ‘voor dummies’ inderdaad wél voor een specifieke doelgroep is. Als ik vijftiger was zou ik in ieder geval bezwaren hebben tegen dit label.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sybilla Poortman
Sybilla Poortman
16 jaren geleden

Hoopgevend bericht al schrik ik ervan dat vrouwen van 50 al ‘senioren’ worden genoemd. In mijn jeugd waren mensen vanaf 65 senioren; nu begrijp ik dat ik nog maar een luttele drietal jaren heb tot die mijlpaal… Ik heb dus zeker bezwaar tegen het label!

Pierre
16 jaren geleden

Is het een troost dat ik je leeftijd dan in ieder geval te laag geschat zou hebben? :-)