'Aanbieden links naar illegale muziekbestanden mag niet'

“[Afgelopen donderdagmiddag] hoorde de rechtbank in Haarlem de pleidooien in de rechtszaak tussen Zoekmp3 en stichting Brein. Vorig jaar sommeerde Brein Zoekmp3 te stoppen met het aanbieden van links naar illegale muziekbestanden. Zoekmp3 voldeed niet aan dit verzoek en vroeg de rechter te verklaren of wat zij doen legaal is. Brein vindt de activiteit van Zoekmp3 onrechtmatig.”

(bron)

Goede zaak dat dit soort zaken voor de rechter komen. Schept tenminste duidelijkheid, al is het goed mogelijk dat een uitspraak van een rechter sowieso tot hoger beroep leidt. Afhankelijk waarschijnlijk van welke partij niet haar zin krijgt. De kans is overigens groot dat de verliezende partij hier Zoekmp3 gaat worden.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties