Meer over e-books…

Na mijn eerdere reactie op de E-books met elektronische inkt en de negatieve ervaringen in de VS (alweer van een tijdje terug weliswaar), nu ook een bericht over de ervaringen aan de Hanzehogeschool hier in Nederland via de Inter-net-viewer blog. Helaas ook hier nog geen succesverhalen.

Overigens, lijken me de in dit geval genoemde problemen met name ook een probleem van de leverancier (of eigenlijk het gebruikte bedrijfsmodel) en niet van het principe van elektronische boeken. De hoeveelheid gelijktijdige gebruikers, de mogelijkheden van printen en de beperkte leentermijn zijn allemaal voorbeelden van een te starre aanpak. Jammer, want als toegevoegde service is het inderdaad prettig. Ik zoek vertalingen van woorden ook eerst op in een online woordenboek of encyclopedie voordat ik naar een versie op papier grijp. Maar mijn boekenkast staat helemaal vol met vakgebied gerelateerde boeken, want dat leest zo lekker weg.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties