Vier laptops draadloos aan een beamer…

“Matsushita heeft een nieuwe LCD projector aangekondigd die vier verschillende draadloze aansluitingen tegelijkertijd aan kan. Dankzij de ingebouwde wireless LAN kan het apparaat vier laptops simultaan aansluiten dankzij de ‘Multi Live Mode’. Hierdoor is het eenvoudig switchen tussen de presentaties van verschillende sprekers die hun eigen laptops gebruiken.”

(bron)

Mooi ding. Wij hebben een beamer die weliswaar draadloos contact mogelijk maakt, maar dan maar vanuit één laptop tegelijkertijd. Je kunt daarbij overigens wel redelijk simpel (via de geïnstalleerde software) omschakelen.

Problemen bij die van ons zijn overigens dat de bandbreedte eigenlijk nét wat klein is. De communicatie gaat via apart te installeren software. Dat is al een extra drempel qua voorbereidingstijd en niet voor iedereen zomaar eenvoudig te installeren. Door die tussenlaag van software is het gebruik van bijvoorbeeld dia-overgangen in Powerpoint niet aan te raden, die zie je namelijk niet. Video afspelen kan ook niet draadloos, begrijpelijk, maar vervelend. En al met al blijft het daardoor eigenlijk toch voorval een leuke gadget.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties