Informatie-overload

Ik merk dat ik een punt bereikt heb waarbij ik hoe dan ook weer een aantal RSS-feeds uit Sharpreader moet gaan gooien. Kon ik tot nu toe eigenlijk gewoon elke feed die ik tegen kwam zonder problemen opnemen, ik merk dat het aantal berichten dat nu binnen komt té veel is en té veel zinloze berichten bevat.

Vooral de algemene nieuwssites, zoals Sp!tsnet, Omroep Brabant, Omroep.nl, en de Telegraaf leveren veel berichten op. Tel daarbij o.a. het feit dat veel van die berichten op andere manieren nog eens terug komen, dan begrijp je waarschijnlijk wel mijn probleem.

Het zou mooi zijn als ik uit de feeds die ik nu heb een intelligente selectie zou kunnen laten maken, bijvoorbeeld op basis van een profiel van voorkeuren, waarbij berichten over hetzelfde onderwerp samengevoegd worden tot één bericht met daaronder de varianten.

Als iemand inspiratie heeft, ik hou me aanbevolen om zo’n applicatie te testen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen Hamers
Jeroen Hamers
16 jaren geleden

Je zou deze applicatie wens moeten vertalen (bereik je een groter publiek mee) en er vervolgens een LazyWeb request van moeten maken. (zie http://www.lazyweb.org/ )