Alternatieven voor de kabel

“Door alsmaar stijgende kosten van het kabelabonnement zoeken steeds kijkers naar alternatieven voor het dagelijkse blikvoer. Zo is er digitale televisie via de ether dankzij nieuwkomer Digitenne. Of men plukt het signaal rechtstreeks uit de ruimte, met behulp van een satellietschotel. Binnen de woonplaats heeft meestal één kabelbedrijf een monopolie-positie, deze alternatieven doorbreken dat.”

(bron)

Vreselijk slecht item weer eens bij Tros RADAR afgelopen maandag. Vanaf de intro al bevooroordeeld en anti-kabel. De nadelen van de alternatieven (DiGiTenne en de schotel) worden weliswaar genoemd, maar alsof het echte reclame is, wordt daar heel snel overheen gestapt.


Zo worden bijvoorbeeld ‘al vanaf’ prijzen genoemd, maar zitten de voordelen van bijvoorbeeld ‘time-shift’ en harde schijven echt niet op de goedkoopste apparaten (maar binnenkort wel bij digitenne). Het probleem van het nodig hebben van een tuner/decoder voor elk TV-toestel in huis.

De slechts mogelijke beeldkwaliteit van kabel televisie wordt vergeleken met de best mogelijke beeldkwaliteit van DiGiTenne en Sateliet. DiGiTenne overigens, is alleen in de Randstad te verkrijgen, dus is voor de meeste mensen nog niet eens een alternatief.

Met een terugverdientijd van 2 tot 2,5 jaar is overigens wel duidelijk dat de aanschafbedragen fors zijn. En dan wordt er vanuit gegegaan dat de verschillende maandelijkse bedragen gelijk blijven.

En het test-panel van drie personen is wel erg mager om een representatief beeld te geven.

Op het forum wordt een stevige discussie gevoerd. Met gelukkig hier wél kritische geluiden voor en tegen de verschillende alternatieven. Mensen dus die niet blij zijn met DiGiTenne, of juist wel en uitleggen waarom. Uiteraard ook veel tevreden kabel-klanten en ook voor de Sateliet zijn er voldoende voorstanders te vinden.

Je kunt het hele item online bekijken.

Mijn conclusie? Kabel is nog steeds het handigst, zoals RADAR zelf zegt: kabel in de muur en kijken. Wil je de Belgische zenders en de BBC zeker niet missen, is er geen alternatief. DiGiTenne is leuk voor een beperkte groep mensen die op de juiste plaats wonen. De Sateliet zal voor sommige mensen de enige optie zijn, voor anderen de mogelijkheid bieden van keuzevrijheid of extra veel zenders. Geen van de drie heeft alle troeven in handen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties