Weer een slachtoffer van de DVD?

“Computerspelletjes zijn binnenkort alleen nog maar verkrijgbaar op DVD, dit meldt Breekpunt.nl . Bijna tien jaar geleden gebeurde dit met de cd. Electronic Arts bracht toen het spel ‘Wing Commander’ alleen uit op cd. Toen was dat het begin van het einde van de diskette als gegevensdrager.”

(bron)

Een tijdje geleden (19-9-2003) was al duidelijk dat de DVD de videoband zou verdringen. Dat is onlangs nog maar eens bevestigd door de cijfers over de videobandverhuur. Nu zou de DVD dan eindelijk de diskette verbannen?


Tja, op zich is het er wel het moment voor. DVD-branders kosten bijna niets meer, dus zelfs ten opzichte van een CD-brander is het geen probleem meer. DVD-branders en DVD-spelers in de woonkamer zijn (spelers) of worden (branders) al heel gewoon. Ook de USB-stick als veel minder kwetsbare, redelijk betaalbare, redelijk universele, gegevensdrager zaagt stevig aan de poten van het medium waar velen van ons groot mee geworden zijn. Als je zo oud bent als ik ben, nog eerst met ‘echte’ floppy-disks van 5,25″ (ik ben te jong voor de maat groter), die peperduur waren en een capaciteit van slechts 360 kB (single-sided, single-density) hadden. En waar je bij de Kwantum single-sided floppies kocht die je dan dubbelzijdig liet beschrijven, omdat dat in 9,9 van de 10 gevallen ook goed ging (ze waren iedentiek, alleen niet dubbelzijdig getest/goedgekeurd, en daardoor goedkoper). In een tijd waarin je een pc zonder harde schijf kocht, Wordperfect 4.1 op één diskette had staan en op de andere al je bestanden.

Toen….oei…ik voel een harde schijf crash aankomen… ;-)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties