'Problemen hoogbegaafde leerlingen vaak overdreven'

“Problemen met hoogbegaafde leerlingen op Nederlandse scholen worden vaak overdreven. Hoogbegaafde leerlingen kunnen wel problemen hebben, maar deze komen bij hen niet meer voor dan bij andere groepen kinderen. Andere groepen leerlingen in Nederland hebben het aanzienlijk moeilijker.”

(bron)

Wat een stel ongenuanceerde uitspraken. Hoogbegaafden zouden geen bijzondere aandacht nodig hebben. Wat een onzin uitspraak!

Nee, inderdaad, als ons voortgezet onderwijs zo ingericht zou zijn dat het flexibel kan inspelen op de specifieke wensen en benodigdheden van leerlingen, dan zou extra speciale aandacht niet nodig zijn. En ja, ook leerlingen op zwarte scholen, allochtone leerlingen, leerlingen in het vmbo of op het platteland, hebben problemen. Maar dat maakt de problemen van hoogbegaafden niet minder ernstig. Dit soort uitspraken leiden namelijk niet tot meer geld voor de andere probleemgroepen, maar tot minder geld voor iedereen!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties