'Nieuwe beeldschermen zijn kankerverwekkend'

“Nieuwe computerbeeldschermen scheiden een hoge concentratie van een gevaarlijk stof af. Dat heeft het Duits onderzoeksinstituut BIA ontdekt. De stof fenol zit in de printplaten van een monitor en kan boven een bepaald percentage kankerverwekkend zijn. Deze printplaten zitten zowel in CRT- als in flatscreen monitoren.”

(bron)

Oei, ernstig bericht, snel een tweede onderzoek er overheen dat deze gegevens moet bevestigen. Als het namelijk waar is, dan is het iets wat aangepakt/aangepast moet worden. Graag óók meer informatie dan dat nu gegeven wordt. Onduidelijk is mij nu namelijk hoe dat fenol in het menselijk lichaam komt. Zoals ik het nu begrijp is het dus geen straling of zo, maar iets waar je niet mee in aanraking (via de huid of inslikken) wilt komen. Nou, dat wil je met monitorprintplaten sowieso niet doen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties