Washington ziet plaag van cicades aankomen

“De Amerikaanse hoofdstad Washington en omliggende staten hebben de afgelopen dagen de eerste honderden cicades gezien van wat een ware plaag gaat worden. De bijzondere sprinkhaansoort komt slechts eens in de zeventien jaar tot wasdom. De hoofdstedelingen verwachten dat de insecten binnen een week op volle sterkte zijn. Dat zal naast gekrioel ook een oorverdovend getsjirp veroorzaken.”

(bron)

Grappig fenomeen waar ik vanochtend hier in de krant (de Washington Post ligt elke ochtend voor mijn hotelkamerdeur) voor het eerst over las, maar omdat er geen foto bij stond (en ik niet alle begrippen kon plaatsen) had ik maar een half beeld van wat dit was. Zie ook http://cicadamania.com/

Zo ziet een cicade er uit…

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties