Filet Africain

“Zojuist gekeken naar een aflevering van het RVU-programma Keuringsdienst van Waarde. Het gehakt van de Albert Heijn blijkt al jaren uit Afrika(!) te komen. Niet alleen dat, het als vers bestempelde produkt kan tot twee jaar toe in een vriespakhuis blijven liggen, voordat het in de AH-schappen terecht komt.”

(bron)

Opvallende en interessante reportage gisteren inderdaad. Ik had het programma “Keuringsdienst van Waarde” nog nooit eerder gezien en zapte er gisteren eigenlijk toevallig langs en bleef er hangen. Op de website van de RVU vind je de streams, kun je het online bekijken.
De betrouwbaar klinkende dingen

Het was een rare combinatie van stukjes informatie. Er was de expert die aangaf dat het vlees zeker niet slechter was dan vlees uit Europa. Er zat weinig vet in, vanwege de leefomstandigheid van de koeien daar, maar dat voegden ze er hier bij het maken van gehakt aan toe om het goed te krijgen. En ook de man aan de Afrikaanse kant van het verhaal, die overigens al ruim 20 jaar vlees aan de Appie verkocht, kwam betrouwbaar over.

De AH

Waar het mis ging was bij de stukjes waar mensen van de Albert Heijn aan het woord kwamen. Alsof ze niets geleerd hadden van het gedoe over onjuiste jaarcijfers probeerden ze een draai te geven aan dingen die ze gewoon hadden moeten toelichten:

Is het gehakt vers? Ja

(ok, klopt nog)

Dus het is nooit bevroren geweest? Nee

(fout, het betekent dat het nu niet bevroren is en het niet ouder dan 2 jaar is).

Waarom zet u niet op het gehakt dat het van Afrika komt? Dat past niet op het etiket, het is dus voornamelijk een technisch probleem, die priegellettertjes krijgen we er niet op

(onzin, het is gewoon een imago probleem)

Geen gehakt meer kopen bij de AH?

Feit: je wordt al 20 jaar voor het lapje gehouden (Gerard)

Feit: AH heeft niets geleerd van de communicatieproblemen die ze gehad hebben

Feit: Niet kopen betekent echt niet dat er minder mensen in Afrika van de honger sterven, het zijn geen koeien die anders voor binnenlands gebruik gefokt zouden worden.

Conclusie: Ik kon geen morele redenen verzinnen om het niet te kopen, anders dan dat je nog meer teleurgesteld in de AH bent, maar of ik bij de Jan Linders, Edah, Super de Boer, C1000 etc. ander gehakt krijg???

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties