"Kwart van de bedden blijft ongebruikt"

“Kantoren kunnen met een kwart minder bureaus toe. Tijdens de drukste uren op kantoor is maximaal driekwart van de werkplekken bezet. Over de hele werkdag is gemiddeld eenderde onbemand. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Veldhoen Company.”

(bron)

Mijn werkgever heeft ook een locatie met flexibele werkplekken. Heel mooi concept, maar ik zou er niet willen werken. Zoals ik een “eigen” laptop heb, heb ik een “eigen” werkplek. Natuurlijk, als ik er niet ben wordt hij wel eens gebruikt door iemand anders opzoek naar een plekje om te werken, en parttimers delen ook op onze locatie vaak een werkplek. Maar het klinkt voor mij als een onderzoek waarbij ze kijken of alle bedden in Nederland wel optimaal gebruikt worden. Nou, ik denk dat wel zeker een gelijk aantal bedden gedurende het drukste moment van de nacht leeg staat, dus zouden we het woningtekort heel efficiĆ«nt kunnen oplossen door mensen gewoon geen eigen bed meer te geven, maar ze een flexibele slaapplaats aan te bieden.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties