Blogging: A world stuck on itself

“More than a year ago, I began collaborating on a blog with a couple of other colleagues from work”

(bron)

…ja, dat is wel een opener van een artikel die er voor zorgt dat ik door ga met lezen. :) En in het kader van “al het goede komt in drie├źn” (of zo) nog maar een derde bericht over het verschijnsel bloggen. In een artikel op news.com schrijft David Hornik over zijn ervaringen met weblogs. Het is bij het lezen belangrijk te bedenken dat hij bij August Capital werkt, een bedrijf dat investeert in technologie startups. Zijn boodschap kort samengevat is: stop nou eens met praten over hoe goed weblogs kunnen zijn en hoe belangrijk hun bijdrage is, dat weten we allemaal wel. Zorg er nou eens voor dat die beloften ook daadwerkelijk waar gemaakt worden door de beschikbare tools te verbeteren zodat het geheel ook daadwerkelijk beter wordt.

Persoonlijk vind ik het een wat raar bericht, vooral ook omdat ik het heel goed heb moeten lezen om te begrijpen dat hij het niet tegen mij had. Ik ben namelijk een gebruiker van weblogs, zoals ik koper en gebruiker van auto ben. Hij zegt nu tegen de autofabrikanten: “zorg nou eindelijk eens dat die auto’s van jullie zo zuinig, veilig, comfortabel etc. worden als dat we allemaal weten dat ze kunnen zijn.”. En hoewel dat heel terecht is, kan ik daar als klant maar heel weinig mee. Wellicht het een beetje meestimuleren door alleen de beste auto te kopen (gezien de voorgaande criteria), maar ik ga echt niet zelf een betere auto ontwerpen. Ieder zijn vak.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties