inter-net-viewer.nl Wikifolio – Blogfolio

Sybilla kijkt op haar weblog terug naar de discussie die haar post over het gebruik over blogs and wiki’s als portfolio tools heeft veroorzaakt. Ik ga die niet herhalen, maar wilde vooral benadrukken dat de nieuwe termen die zij als titel gebruikt: WikiFolio en BlogFolio heldere alternatieven zijn die goed aangeven waar het om gaat.
Update: ik heb de begrippen omgezet in WikiWoorden, dan linken ze meteen naar de (op het moment van schrijven nog niet bestaande) bijbehorende pagina’s in de WiKi.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel Duijvestijn
Michel Duijvestijn
16 jaren geleden

Zijn "leerWiki" en "leerBlog" dan geschikte termen voor wiki’s en blogs die als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat de participanten gezamelijk werken aan het behalen van een bepaald leerdoel waarbij je als onderwijsorganisatie dat proces wil kunnen monitoren?
De definitie moet scherper en ik realiseer me dat je bij leerwiki ook andere associaties kunt hebben. Wie verzint een betere term?