XP SP2 en BLOG IT

Ik heb afgelopen weekend Service Pack 2 voor Windows XP geïnstalleerd. Had problemen verwacht (gezien de verhalen online), maar op het niet meer werken van mijn virusscanner na (moest ik opnieuw installeren) lijkt alles in orde. XP lijkt zelfs een stukje sneller, maar wellicht komt dat ook omdat ik voorheen nogal problemen had met bijvoorbeeld het voor de eerste keer openen van Internet Explorer of een netwerkmap (duurde heel lang).
Waar ik wél problemen mee heb, en dat is tamelijk vervelend is de popup blocker. Op de Koppelingenbalk in IE heb ik namelijk een snelkoppeling staan die een stukje javascript bevat (getiteld BLOG IT). En die knop werkt niet goed meer.
De oorspronkelijke werking was als volgt: als ik op een website een interessant bericht lees, selecteer ik een citaat en klik op de BLOG IT knop. Er opende dan een nieuw venster voor het maken van een nieuwe post in mijn weblog met de belangrijkste gegevens al ingevuld: titel van de pagina als titel van het bericht, de selectie netjes tussen quotes met de link als hyperlink in de bronvermelding én indien aanwezig de trackbacklink voor het bericht.

In SP2 werkt dat niet meer. Windows ziet het nieuwe venster namelijk als een popup van de site die aan het lezen ben, ondanks dat hij van mijn koppelingenbalk af opgestart wordt. En dat betekent dat ik moet aangeven dat vanaf die site tijdelijk popups moeten worden toegestaan en daarna nog een keer op de BLOG IT knop moet klikken. Teveel klikken dus.
Natuurlijk, uitzetten van de popup-blokker is de snelste optie, maar ik ben eigenlijk op zoek naar een betere.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerard
16 jaren geleden

Een betere browser? Misschien kun je Mozilla Firefox eens proberen. Ook met pop-up blocker, maar veel beter configureerbaar.

Pierre
16 jaren geleden

Tja, dat was een te verwachten reactie, zelfs al is Sybilla op vakantie ;-)
Helaas werkt de bookmarklet niet in Firefox, dus is het ook in Firefox helaas pindakaas.