Firefox op een stick

Firfox - Klik voor grotere versie Zie je iets vreemds aan de twee getoonde schermen hierboven? Nee? Voor de mensen die ze niet herkenden: dit zijn FireFox en Thunderbird gebroederlijk naast elkaar op een memorystick. John Haller heeft versies van FireFox en Thunderbird beschikbaar die klein genoeg zijn om eenvoudig op een USB-stick te “installeren”. Gewoon downloaden, unzippen en het werkt! FireFox is dan ongeveer 9MB groot en Thunderbird 11MB (overigens nadat ik al de nodige berichten lokaal had staan). Natuurlijk is voor je eigen pc of laptop het gewoon installeren op de harde schijf wel net zo handig, maar als je wilt heb je nu altijd je eigen browser en mailpakket (met instellingen en lokale bestanden) op je USB-stick beschikbaar.
Veel belangrijker vind ik dat de programma’s blijkbaar heel netjes en heel compact opgebouwd zijn. Geen onnodige integratie, maar netjes in een aparte map.
Nu blijkt dat mijn BLOG IT javascriptlet toch netjes in FireFox werkt, zijn er eigenlijk geen redenen meer om niet over te stappen. Immers, als ik er weer vanaf zou willen, weet ik zeker dat het gemakkelijk kan. Alleen jammer van die enkele website die er nu slechter dan voorheen uitziet, en die enkele leeromgeving waarvan de browserversie alleen in Internet Explorer werkt…

Get Firefox!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties