Staken…

Aanstaande donderdag staakt het openbaar vervoer. En op 16 november worden de mensen in het onderwijs opgeroepen tot werkonderbrekingen (is wat anders dan staken schijnt).
Dat betekent dat donderdag iedereen maar weer mag kijken hoe op zijn/haar werkplek te komen. Op 16 november is de eerste dag van de SURF Onderwijsdagen 2004 in Utrecht. En in Den Haag is dan het IST 2004 evenement. Ik ben ’s ochtends bezig bij een van de preconferences en ik ga dus ├ęcht niet afzeggen om op een nog nader te bepalen plaats duidelijk te maken dat we een stel zotten als regering hebben. We (ja wij allemaal) hebben ze daar neer gezet. Ik ben niet pessimistisch als ik er vanuit ga dat een paar stakingen ze niet op andere gedachten zullen brengen, dan ben ik gewoon realistisch. Ze zullen niet anders/beter kunnen dan het beleid dat ze nu neerzetten.
En staken om te laten zien dat de vakbonden nog wat kunnen bereiken gaat er bij mij niet in. Die wijzigingen naar aanleiding van de algemene beschouwingen? Allemaal sigaren uit eigen doos, elke euro die op de ene plaats minder bezuinigd werd, is verantwoord m.b.v. een bezuiniging op een andere plek.
Maar ach, als je het vergelijkt met de VS doen we het nog helemaal niet zo slecht, daar heeft 4 jaar leven met verkeerde keuzes ze nog niet zoveel ellende gebracht dat ze nu iets anders gaan kiezen. Daar wordt nog zo hard getwijfeld dat het weer een nek-aan-nek race is/wordt. Laten wij daar aan denken als we de volgende keer twijfelen of we wel moeten gaan stemmen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties