Trackback voor wiki's

De wiki op edublogs.nl beschikt vanaf vandaag ook over trackback-functionaliteit (zie ook dit bericht daarover). Concreet betekent het dat je vanuit je weblog nu ook kunt pingen naar relevante wiki-pagina’s. Zie ook deze uitleg op de wiki zelf: WikiTrackbacks
Omdat in de wikipagina’s informatie aanwezig is over de opbouw van de trackback zouden tools die “trackback autodiscovery” hebben in staat moeten zijn zelfs de betreffende trackback-urls te vinden, zoals je hieronder ziet in Nucleus:
trackback autodiscovery in actie - Klik voor grotere versie
Omdat ik hier in Nucleus een combinatie van autodiscovery + de WikiWoord-plugin van Nucleus gebruik, worden deze trackback-urls in mijn geval automatisch getoond voor alle WikiWoord-en die ik in een post gebruik. Maar in tegenstelling tot voorheen kan iedereen die trackback kan gebruiken dit nu ook voor wiki doen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties