Commentspammer

Vandaag voor het eerst bezoek gehad van een commentspammer die reacties toevoegd aan het weblog hier. Het blijkt dat de plugin die ik gebruik om topics te sluiten na 30 dagen niet helemaal waterdicht is, via een achterdeur is er blijkbaar toch te posten. Dat is een gat wat ik later nog wel zal dichten, mijn eerste zorg was het blokkeren van de spammer. Ik zag namelijk elke 10 minuten een nieuwe comment bijkomen met een link naar een of ander online casino.
Anders dan anders was dat het steeds andere IP-nummers waren en dat er geen referrer-adres was. Die soorten blokkades had ik namelijk al ingebouwd. Nou ja, nu checkt hij de gebruikersnamen, urls én inhoud van de berichten ook op ‘verboden’ woorden (voornamelijk bepaalde delen van urls van bekende spammers).

Nou ja, positief is dat Nucleus inmiddels blijkbaar bekend genoeg is. De wijze van spammen duidt er namelijk op dat deze spammer wist dat deze site Nucleus gebruikt én weet hoe de url-constructie voor commentaar toevoegen in elkaar zit (dat laatste gebruik hij overigens waarschijnlijk om automatisch te achterhalen wat ergens draait).

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pierre
15 jaren geleden

Overigens is het wel weer balen, want dit is weer zo’n automatisch script dat gewoon van beneden naar boven alle posts af gaat (begon bij post nr. 6 en is nu bij 19). Dat domme script ziet natuurlijk niet dat het nu een melding terug krijgt dat de reacties niet geaccepteerd worden en gaat stug door. Zonde van de processorkracht én bandbreedte.

Sybilla
15 jaren geleden

Ik word ondertussen hartstikke gestoord van die commentspammer (dezelfde?) en weet echt niet meer wat ertegen te doen…. :(

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Sybilla,
Ja, is balen, ik zie ze in de RSS-feed voorbij komen. Het lijkt me niet dezelfde (berichten zijn wat anders), maar dat is op zich niet zo raar, want er zijn er veel.
Op WordPress gebied ben ik niet zo thuis, daar weet Gerard meer van. Ik neem aan dat die van jou overigens redelijk snel te verwijderen zijn uit de database omdat ze allemaal dezelfde naam gebruiken. Maar voor een ‘definitievere’ oplossing moet je toch een van de ongetwijfeld ook voor WordPress beschikbare filters installeren en onderhouden.

Sybilla
15 jaren geleden

Ik had een spamfilter geinstalleerd toen ik een tijdje geleden enorme last had. Dat werkte ff goed, daarna bleek dat alle comments werden tegengehouden… Die heb ik toen maar weer uitgeschakeld.

Het ziet er overigens naar uit dat het nu weer wat rustiger is geworden. Godzijdank.
Je vraagt je af wat die lui bezielt als ze toch op hun vingers kunnen uittellen dat hun troep wordt afgevangen of vrijwel direkt verwijderd.

Pierre
15 jaren geleden

Tja, ik vrees dat er voldoende sites zijn waar dat niet meteen gebeurt, bijvoorbeeld omdat men er op een gegeven moment genoeg van heeft. En zolang Google links tussen pagina’s blijft gebruiken zonder zelf iets van een spam-filter in zijn algoritme in te bouwen vrees ik dat het de moeite waard blijft. Daar komt bij dat het jou (en mij) op het moment nog steeds meer moeite kost om één spammer buiten te houden dan het hem/haar kost op een groot aantal sites te spammen.

Gerard
15 jaren geleden
Pierre
15 jaren geleden

LOL, ik zag hem langs komen in SharpReader en dacht al dat je die voor haar verzameld had :-)

Sybilla
15 jaren geleden

Krek mijn gedachte toen ik hem in mijn Bloglines zag…. ;)

Pierre
15 jaren geleden

Kijk, Erik die krijgt pas commentspam, is toch wat anders dan wat Sybilla en ik te horen krijgen :-)