Communisme in het Verenigd Europa

“Then last week, one archetypal big business, IBM, made the surprise announcement that it would give free access to 500 of its patents to anyone working on an open source project. Which contrasts rather sharply with a statement of Microsoft’s boss Bill Gates to the effect that anyone opposed to royalty licenced intellectual property rights was some kind of communist.

(bron)

Wilbert Kraan staat op de CETIS-website stil bij het onderwerp patenten, open standaarden en open source. Dit mede naar aanleiding natuurlijk van de uitspraken van Bill en de move van IBM om 500 patenten vrij beschikbaar te stellen. Het is een verhaal dat helder maakt dat we nog heel wat extra problemen zullen krijgen als de huidige plannen van de EU er alsnog doorgedrukt worden. Of de actie van IBM nou echt een voorbeeld van een lichtpunt is weet ik trouwens nog niet zo. IBM kan die patenten alleen weggeven omdat ze ze hebben. En doet dat alleen omdat ze er zelf voordeel van hebben. Zo worden de kleintjes toch weer afhankelijk van de groten en hoewel dat vaak het geval is kan dat toch gewoon niet de bedoeling zijn. Of is dat erg jaren zestig gedacht?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties