Einde aan comment-spam?

Terwijl iedereen in afwachting is van de aankondiging die Dave Winer binnenkort gaat doen, wordt er natuurlijk druk gespeculeerd over de aard van de aankondiging.
Peter van Dijck en een paar anderen zetten hun geld op dit moment op de mededeling dat Google ondersteuning zou gaan bieden aan een rel=”nofollow” attribuut in hyperlinks. Daarmee zou je dan zelf kunnen aangeven welke links Google niet moet volgen, bijvoorbeeld de links in je refererlijst, commentaren etc.
Als Google die links niet volgt en (dus) niet gebruikt bij het berekenen van een pagerank van een site dan zou het hele nu van het spammen wegvallen en wellicht een einde kommen aan de stroom spammers die nu voor veel extra werk zorgen. Natuurlijk, er zitten veel haken en ogen aan: het moet breed geïmplementeerd worden door zowel weblogtoolbouwers als ook door andere zoekmachines, maar met een heel groot aandeel bezoekers vanuit Google weet ik wel dat ik het implementeer zodra duidelijk is dat het dit gaat worden.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties