5 jaar? zwemlesjaar!

Het moet niet gekker worden. Op Dagelinks wordt verwezen naar een actie om kinderen vanaf 5 jaar aan het zwemmen te krijgen. De actie heeft een eigen site met informatie waar ouders op hun verantwoordelijkheden gewezen worden. Schaffen ze eerst overal het schoolzwemmen af (in Rotterdam krijgen ze het overigens blijkbaar toch nog vanaf 8 jaar), komen ze tot de conclusie dat niet iedereen z’n kinderen dan maar zelf op zwemles zet en gaan ze geld uitgeven aan zo’n campagne. Laat ze dat geld liever goed besteden en er weer gewoon net als vroeger voor zorgen dat kinderen op school leren zwemmen. Leren zwemmen is wat mij betreft zeker zo belangrijk als alle andere sportonderdelen tijdens de gymles. Belachelijke actie!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
15 jaren geleden

Hoi Pierre,
Vreemd, ik wist niet beter dat er standaard zwemles gegeven wordt op de basisschool, tenminste dat was in mijn tijd zo.

Is het overigens zo dat dat op geen enkele school meer standaard is?

Als dat inderdaad zo is vind ik dat erg jammer. Ik vind leren zwemmen zeker zo belangrijk als andere dingen op een basisschool.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Patrick,
Ik heb even nagevraagd: als ik de site over deze actie goed begrijp krijgen kinderen in Rotterdam vanaf 8 jaar wél nog zwemles op school. Hier in Deurne heeft de gemeente de bijdragen voor schoolzwemmen echter afgeschaft en krijgen ze dus op geen van de basisscholen schoolzwemmen.

Hans
Hans
15 jaren geleden

Ik ga met mijn dochter van vier maanden al naar zwemles. Ben ik dan goed bezig???

Pierre
15 jaren geleden

Tuurlijk, al was het maar omdat ze het meestal ontzettend leuk vinden (die van mij vinden "zwemmen" tenminste ontzettend leuk).

Patrick
Patrick
15 jaren geleden

@Hans,
Gaat ze ook al naar de basisschool? :)