Educatief toepassingsprofiel voor Dublin Core

De Education-werkgroep van Dublin Core heeft een wiki in de lucht gebracht ten behoeve van haar werkzaamheden om tot een op leermateriaal gericht ToepassingsProfiel te komen. Bij het opstellen van het toepassingsprofiel wordt gekeken naar specifiek op onderwijs gerichte velden in de LOM.
Of het relevant werk is aangezien we de LOM al hebben en daar onze handen meer dan vol aan hebben? Tja, dat zal moeten blijken. Dublin Core heeft nu als pré op de LOM dat het breder geïmplementeerd is, maar dat zal voor dat toepassingsprofiel niet gelden. Van de andere kant brengt het beide sets metadata dichter bij elkaar zodat het minder relevant wordt welke van de twee je gebruikt. En dat lost weer een aantal overbodige discussies op.
Het volledige bericht in het Engels kun je op deze pagina vinden.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties