Solliciteren met online videoclip

“Op zoek zijn naar een baan, dan kun je tegenwoordig via Clooks solliciteren met een eigen videoclip. Via de website van Clooks kunnen kandidaten zich aan bedrijven presenteren met een videoclip en een cv. Ideaal om zo een eerste selectie te maken!!”

(bron)

Nou, noem me maar ouderwets, maar dat gaat me toch wat ver. We zijn bezig met de sollicitatieprocedure voor de uitbreiding van de SURF SiX expertisegroep, en hoewel we de CV’s en brieven uitsluitend via e-mail hebben laten opsturen, gaat me dit wel wat ver. Een goede indruk op iemand achter laten via een videoclip is namelijk toch écht wel wat anders dan dat life doen. Ik heb genoeg wannabe VJ’s op TMF voorbij zien komen (die daar één minuut VJ mochten spelen en een videoclip moesten aankondigen waarna anderen op hen konden stemmen) om te weten dat je je in één minuut tamelijk belachelijk kunt maken. En waar het laten zien wat je voor een camera kunt bij TMF nog functioneel is, is het aantal video-opnames dat van een SURF SiX-bijeenkomst gemaakt wordt dusdanig klein dat ik jezelf op deze manier kunnen verkopen toch echt niet tot de benodigde kwalificaties vindt behoren.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties