Veel ADSL'ers kwetsbaar door standaard wachtwoord

“Dat een deel van ADSL-gebruikend Nederland niet de kennis heeft (of moeite neemt) om het standaard wachtwoord van zijn modem te veranderen zal voor weinig tweakers een verrassing zijn, maar volgens onderzoek van GeenStijl is de situatie vrij ernstig. Het weblog scande van alle grote Nederlandse providers een drietal subnets en vond achter gemiddeld 6,7% van de ip-adressen een slecht geconfigureerd modem.”

(bron)

Het gevaar zit hem niet alleen in het standaardwachtwoord, maar ook in slecht ingestelde P2P-software , zoals bijvoorbeeld KaZaA, in combinatie met USB-modem. Ik heb (alweer een tijd geleden) eens zo’n scan gedaan voor het deel van het ADSL-netwerk waar ik zelf op aangesloten ben en kwam een aantal pc’s tegen waarvan de hele C-schijf toegankelijk was voor de buitenwereld. Allemaal hadden ze in dat geval KaZaA ge├»nstalleerd staan en per ongeluk teveel gedeeld voor de buitenwereld.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Raoul Teeuwen
Raoul Teeuwen
15 jaren geleden

Hoe doe je zo’n scan? Welke tool kun je daar voor gebruiken?