Bloglines demos met Captivate

De demos over het gebruik van Bloglines staan nu ook op de weblog van het Platform Onderwijs en ICT:
* Aanmelden bij Bloglines (03:25)
* Handmatig toevoegen van een RSS-feed (02:06)
* Automatisch toevoegen van een RSS-feed (01:53)
* Verwijderen van een RSS-feed (00:52)
* Installeren van de notifier (01:49)
* Exporteren van een OPML-feed (00:51)
* Importeren van een OPML-feed (01:40)

Ik heb nog wat problemen met de hoeveelheid ruis bij het opnemen van de audio en behalve dat het veel werk blijft, is het niet altijd gemakkelijk om een beetje fatsoenlijk ritme te krijgen in de demo.
De SWF-bestanden zijn ongeveer tussen de 1 en 7,5 MB groot en de demo’s duren (zoals je erachter ziet staan) tussen de 50 seconden en ruim 3 minuten.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
15 jaren geleden

Ik heb de "aanmelden bij bloglines" demo inmiddels bekeken. Ziet er goed uit. Paar opmerkingen:
* Ik weet niet hoe groot die is, maar hij had op een 512kb ADSL-verbinding toch ruim een minuut nodig om te starten
* Hij staat ingesteld op een oneindige loop. Is dat een bewuste keuze?
Verder twijfel ik nog een beetje over de toegevoegde waarde van audio. Dat je alles beter kunt uitleggen en dat het aantrekkelijker is om naar te kijken daar ben ik het mee eens. Maar:
* lang niet iedereen heeft overal de beschikking over audio-voorzieningen.
* Voorzover al aanwezig, dan staan ze (zeker op een werkplek) lang niet altijd aan. De gebruikers worden niet geinformeerd over de aanwezigheid van audio, ze bekijken ‘m dus standaard zonder audio.
* Voor de ontwerpfase lijkt me dat lastig, want waar kies je voor: een demo die geluidloos voldoende informatie geeft? Zo ja, wat is dan de toegevoegde waarde nog?
* Dit dan afgezet tegen de hoeveelheid extra werk en de veel grotere bestanden…

Naar mijn idee moeten demo’s het zonder geluid kunnen doen, voor presentaties ligt dat duidelijk anders.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Michel,

Dank je voor je uitgebreide reactie!

Een paar reacties op de punten die je noemt:
– Afmeting van de SWF: 5.669kB
Deze staat overigens op een Fontys-server en dan zou de bandbreedte geen probleem moeten zijn. De starttijd van ruim een minuut is dus vreemd bij de door jou genoemde verbinding.
РOneindige loop was een bewuste keuze, maar ik had zelf ook gemerkt dat dat niet handig was. De versies die ik naar Gerard gestuurd heb om te op de Fontys-server te laten zetten, hadden dat echter w̩l nog.
– Audio: ik denk dat het het beste is om de demo zo te ontwikkelen dat hij zonder audio ook werkt. De demo die jij bekeken hebt was de eerste, bij de anderen blijft de audio heel dicht bij de getoonde tekst. Meerwaarde is dan het gemak van niet teveel tekst te hoeven lezen als je niet wilt. En de timing van de slides is er gemakkelijker mee te regelen; het is zo veel beter te bepalen hoe lang een slide moet duren.

Ik ben er dus nog niet uit.

Michel
Michel
15 jaren geleden

Met een 512kbps verbinding haal je een 5 Mb bestand niet in een paar seconden binnen!. Qua downloadsnelheid klopt het wel denk ik.

Brengt mij op het punt dat we ook zullen moeten onderzoeken in hoeverre Flash streaming aangeboden kan worden. Als je je powerpoint-presentaties ook wilt voorzien van een video van de spreker dan wordt dat al snel noodzakelijk.
Het (wmv-)video-bestand wat MS-producer genereert kun je op de streaming server van Surf zetten, maar met streaming-flash bestanden kan dat volgens mij nog niet.

Overigens hebben we hier inmiddels wat ervaring met de Producer+Surfnet combinatie, dat loopt nog niet helemaal lekker :-(

Pierre
15 jaren geleden

Oei, dom, ik heb me weer verkeken op bits v.s. bytes. Dan is 512kbps => 64 kBps en daar hou je dan in praktijk effectief zo’n 40-50 kBps van over. Bij 50 kBps is dat ongeveer 113 seconden of bijna 2 minuten voor 5MB. Klopt dus helemaal met wat Michel vertelde. En aangezien ik hier thuis inmiddels op 3000kbps zit, komt het geheel bij mij in minder dan zo’n 20 seconden binnen.

Overigens kun je Flash-video ook streamen (zie hier bijvoorbeeld). Ik zal nog eens kijken of Captivate daar ook opties voor heeft.
Ik kwam deze informatie tegen op de Captivate website: "Note: The SWF file is compatible only with Flash Player 6.0. This means it can be viewed in Flash Player 7 but it won’t be able to take advantage of many Flash Player 7 features, such as streaming media." ( bron)

Michel
15 jaren geleden

Toen ik jouw eerste reactie las moest ik zelf ook kijken of ik het wel goed opgeschreven had. Ik weet nooit of het nou bits of bytes is en welke van de twee je met een hoofdletter schrijft.
Voor de rest klopt je berekening: ik zit inderdaad gemiddeld op zo’n 50 kBps.