Captivate automatisch opnemen

“Een interessante (en waardevolle) optie is dat bij het opnemen automatisch de naam van de menuoptie of datgene wat geselecteerd moet worden in een tekstbox wordt opgenomen. Dit hoef je dus niet apart te doen!
Bovendien kun je vooraf een keuze maken voor een ‘demonstratie’ (leun achterover en kijk toe) of een ‘simulatie’ (do it yourself)versie. Je kunt daarbij wel diverse talen kiezen, maar helaas nog geen Nederlands.”

(bron)

Omdat de functie niet in het Nederlands beschikbaar was heeft het even geduurd voordat ik er mee ging testen. Maar geloof maar dat ik hem vaker ga gebruiken. Want het scheelt een stuk in het opnemen van filmpjes. Maar alleen bruikbaar als de teksten in het Nederlands beschikbaar zijn. En dat kan nu!
Het bleek namelijk tamelijk eenvoudig te zijn. De taalspecifieke informatie bevindt zich in de programmamap van Captivate in een set bestanden genaamd CaptureTextTemplates_XXXX.rdl waarbij XXXX steeds de taal is. Het zijn XML-bestanden waarin de verschillende labels beschreven zijn. Ik heb een kopie gemaakt van de Englisch-versie, die hernoemd naar CaptureTextTemplates_Dutch.rdl en de labels vertaald. Captivate ziet het bestand en voegt een taaloptie “Dutch” toe.

Het bestand is (uiteraard) te downloaden (ZIP-bestand van 2 kB, unzippen in de Captivate-map) en als je kromme vertalingen tegen komt hou ik me aanbevolen voor verbeteringen.
Update: (24 feb. 2005) Nieuwe versie bestand; een paar vertalingen aangepast.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
15 jaren geleden

Een meer dan waardevolle aanvulling!