Presentatie over weblogs

Vanochtend heb ik samen met Gerard Bierens een presentatie gehouden voor het Platform Onderwijs en ICT van Fontys. Het platform bestaat uit Fontys-medewerkers die op de een of andere manier met Onderwijs en ICT te maken hebben. Tijdens de bijeenkomsten komen bijvoorbeeld projectvoorstellen voor de verschillende teders aan bod, of de voortgang van projecten op dit gebied. Het platform is sinds een tijdje aan het testen met een groepsweblog en onlangs is besloten dat er inderdaad mee gestart wordt.

Tijdens onze (heel korte) presentatie liet Gerard (met behulp van wink) zien hoe de voor- en achterkant van de groepsweblog functioneert en ik heb heel in het kort laten zien hoe je een RSS-feed aan Bloglines toevoegd en de notifier installeert.
Geen PowerPoint-presentaties deze keer, maar de demo’s die ik naar aanleiding hiervan gemaakt heb staan online. Gemaakt met Macromedia Captivate, dus inclusief audio.
Gerard, aangezien jij (en Sybilla) het meeste werk in het groepsweblog gestoken hebben, laat ik het bekend maken van de URL even aan jou/jullie over.
Update: Zie dit bericht van Gerard. Dan kan ik nu dus ook wel naar het groepsweblog linken.
Update: De demo’s staan online.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annette van Liere
15 jaren geleden

Dag Pierre, veel succes met jullie fontys weblog.Ik vind het geweldig.
Zoals je weet ben ik ook aan het experimenteren met een weblog om wat ervaring op te doen. Het idee is om het middel intern bij ons ROC in te zetten. Eerst in het klein voor alleen de afdeling Onderwijs & Kwaliteitszorg.
Wat je doet sluit perfect aan op ons idee. Ik heb de weblog hier als voorbeeld gesteld.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Annette, Dank je!
Ik denk dat het zelf er mee starten, ervaring mee opdoen etc. een heel goede eerste actie is. Want het blijft voor collega’s hoe dan ook een enorme stap om zelf aan het schrijven te slaan.