Weblogs bij de Hogeschool INHOLLAND ??

Via WebDrain kwam ik bij deze site van de Hogeschool INHOLLAND. Arnoud vraagt zich af of je dit nou wel weblogs kunt noemen. Volgens de Wikipedia-definitie waarschijnlijk wel. Daar is kunnen reageren geen harde eis, ook het aanbieden van een RSS-feed of trackback-mogelijkheden is in die ruime definitie niet noodzakelijk. Zelf de ‘webredactie’ zou je daar nog binnen kunnen laten vallen.
Maar ja, veel belangrijker dan de vraag of ze dat naamkaartje ‘weblog’ wel mogen gebruiken is wat INHOLLAND op deze manier zegt over zichzelf: “we willen hip lijken en met hippe dingen meedoen, maar dan zonder de risico’s of vervelende zaken die je met bijvoorbeeld reacties en discussies kunt krijgen. En bezoekers moeten natuurlijk wél naar de website komen, dus zo’n RSS-dinges doen we mooi niet. En tja, die studenten zomaar laten schrijven, is ook wel riskant, kunnen we daar niet beter wat toezicht op houden?”. Oei. Dat was dus wat mij betreft een eenmalig bezoek.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sybilla
15 jaren geleden

Ik had de ‘weblogs’ al gezien en vond ze inderdaad een voorbeeld van hoe het wel kan maar niet moet (volgens mijn mening dan). Lijkt mij eigenlijk niet meer dan een verkapte reclamestunt om studenten binnen te halen (hip, inderdaad…)

Misschien dat dit toch een groeiende markt wordt – dan zou er een passende naam voor bedacht moeten worden. Promoblogs of zo?

Arnoud
15 jaren geleden

Ik werd getriggerd door een reclame op de radio waarin werd opgeroepen naar de open dag te komen en de weblogs te bezoeken. Ik ben zeer benieuwd of de berichten worden gescreend door de webredactie (en misschien zelfs geschreven) en of het echt mogelijk is een eigen weblog te starten.
Voor mij was het ook een eenmalig bezoek, want als je geen rss-feed aanbiedt dan kost het mij teveel moeite om op de hoogte te blijven :-)