Elgg -> Apcala -> Open Source ?

Oei, dit gaat opeens heel snel. Vorige week schreef ik over Elgg en moest ik concluderen dat het potentie had. Vanochtend ontdekte ik Apcala, een service waarbij je zelf een gratis Elgg-account kunt aanmaken (mijn site is hier te vinden). En nu is er het gerucht dat Elgg wel eens open source zou kunnen worden. 8) Als je kijkt naar de drie situaties die ik beschreef:
(1) weblogsoftware waarmee meerdere gebruikers hun eigen weblog kunnen onderhouden; de web-log.nl variant
(2) weblogsoftware waarbij het weblog meerdere auteurs kan hebben;
(3) weblogsoftware waarbij je meerdere weblogs met meerdere auteurs per weblog hebt.

Dan denk ik dat Elgg gebruikt zou kunnen worden in situatie (1) maar in dit geval denk ik dat er zelfs wel ruimte is voor:
(4) weblogsoftware waarbij de weblog ook als persoonlijk portfolio of intern kennismanagementtool gebruikt wordt.

De reden dat ik daar altijd heel sceptisch over geweest ben is omdat tools ofwel een flexibele rechtenstructuur voor wat betreft toegang tot posts in een complexe interface verstoppen ofwel simpelweg een te eenvoudige rechtenstructuur (alles lezen / niets lezen) hebben.
Maar hier zit dat netjes ingebouwd. Dit is iets waar ik mijn collega’s mee aan de slag durf laten gaan. Mooi.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties