Wil jij ook een puppy?

De Computable online schrijft over Puppy Linux (ze vergeten op de site overigens een url te vermelden). Puppy Linux heeft natuurlijk niet veel met honden te maken, anders dan dat het een kleine Linux-distributie is die ook op vanaf een USB-key werkt.
Dat is op zich niet nieuw, de lijst bijgeleverde applicaties ziet er niet slecht uit, de site zelf is wat rommelig. Ik heb nog niet geprobeerd of ik deze ook aan het draaien krijg (heb al een Linux-distributie op een USB-stick staan), maar de documentatie heeft hier en daar moeite de rest bij te houden.
Computable gaat overigens blijkbaar uit van rewritable CD’s voor gebruik van de distributie:

“Aan het eind van de sessie worden alle gewijzigde bestanden in de home directory van de gebruiker teruggeschreven naar de cd. De volgende keer dat het besturingssysteem wordt gestart via die cd, worden alle specifieke instellingen van de gebruiker dus automatisch hersteld.”

(bron)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties