Weblogs bij de AOB

In het Onderwijsblad, het tweewekelijks blad van de Algemene Onderwijsbond staat in de editie van 19 maart 2005 een artikel (PDF, 423kB) over een bloggende sectorconsulent van de AOB. Ze is sectorconsulent voor de ROC Midden Nederland en houdt een weblog bij met informatie, nieuwtjes, verslagen etc.
Ze wint geen prijs voor het kiezen van een eenvoudig te onthouden url: http://aobsectorconsulentrocmn.web-log.nl/, maar ja dat is nadat je hem gevonden hebt niet echt een probleem meer.
En natuurlijk kun je hier vragentekens bij zetten en je dingen afvragen als “moet je dit als AOB wel willen?”, “wat als ze daar per ongeluk onjuiste informatie verstrekt, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor mensen!”, “wat is de continuiteit van zo’n initiatief?” etc, maar het is een goed voorbeeld van de laagdrempeligheid voor iemand die nu aan de slag wil. En die niet wil gaan proberen er een log project (grapje) voor op te starten bij een grote, niet op dit soort zaken ingerichte organisatie.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sybilla
15 jaren geleden

Allereerst: ik vind het een heel moedig initiatief maar vraag me met Pierre af of dit wel de juiste vorm is voor de AOb (die zich blijkbaar niet ervan distantieert, getuige het artikel)

Misschien dat de url ook moeilijk te vinden is; er hebben in 2 maanden 2 personen gereageerd (1 na de eerste post – niet zo’n warm welkom dus; 1 op een post over vakantieregeling…) Overige 2 reacties zijn van haarzelf.

"Vandaar deze bijdrage aan de levendigheid, de discussie, en de begrijpelijkheid van de AOb(…)Laten we eens modern doen!" http://aobsectorconsulentrocmn.web-lo

Ze moet duidelijk nog aan pr gaan doen om inderdaad aan genoemde zaken een bijdrage te leveren en daar zal het feit dat het een ‘web-log.nl-weblog’ is, niet echt aan bijdragen. En van dat ‘laten we eens modern doen!’ krijg ik de kriebels.

Riek
15 jaren geleden

Beste Pierre en ook Sybilla,
dank jullie wel voor deze bepreking van mijn weblog. Geloof mij, al die vraagtekens – als ik nou eens iets verkeerds doorgeef (MOOI dat jullie van de aob altijd juiste informatie verwachten, heel terecht), wat als ik een heleboel gezeur krijg als commentaar, wat als de organisatie het niet ziet zitten…? – stel ik mijzelf ook, en ga ik één tegelijk oplossen als ze zich voordoen.

Moet je dit als vakbond willen? Behalve een soort rechtsbijstandsverzekering of een onderwijsblad is een vakbond ook een vereniging die een koers vaart waarover je met leden zou kunnen communiceren. Dus waarom niet eens zo geprobeerd, als alternatief voor de klassieke ledenbijeenkomst in de late middag is dit voor sommigen allicht aantrekkelijker. En voordat ik er was, als sectorconsulent, was er nooit ergens eens iets te lezen over wat de AOb deed bij ons op de instelling.
Ik lees mijn vorderingen voorlopig nog maar af aan het aantal bezoekers (toch zo’n 1 per dag) en niet aan het aantal comments.

En ik ben stug van plan helemaal geen geld uit te geven, en zo min mogelijk tijd te besteden aan vormgeving, omdat ik daar niet voor ben aangenomen en ik eigenlijk andere dingen te doen heb onder werktijd. Laagdrempeligheid, daar profiteer ik inderdaad van. En ik heb een hekel aan grote organisaties en projectaanvragen, heel goed gezien.
Hartelijke groet aan jullie allebei.
(en ik heb ook wel eens de kriebels)

Sybilla
15 jaren geleden

@Riek: zoals gezegd vind ik het een moedig en bovendien lovenswaardig initiatief. Bovenstaande is dan ook hooguit als opbouwende kritiek op te vatten.

Enne… pr hoeft geen geld te kosten; een beetje bekendheid krijgen voor je blog (bijvoorbeeld in de vorm van besprekingen op andere weblogs en door te reageren op die andere weblogs) kan al wonderen doen ;)

Lees alsjeblieft niet je vorderingen af aan het aantal reacties, noch het aantal bezoekers. Lees je vorderingen af aan met hoeveel plezier je zelf blijft bloggen!