Planet verklaart Paus via RSS vroegtijdig dood

Het zal niemand ontgaan zijn dat het op het moment heel slecht gaat met Paus Johannes Paulus II. Het is ook niet vreemd dat kranten, televisiestations en ook nieuwssites al voorbereidingen treffen om als de Paus daadwerkelijk komt te overlijden meteen met achtergrondinformatie te kunnen komen.
Van tijd tot tijd komt het voor dat zo’n nieuwssite blundert en berichten van het overlijden vroegtijdig ‘live’ zet.
Zo ook bij Planet Internet, dat de Paus afgelopen avond tot twee keer toe, ten onrechte, dood verklaarde. Niet op hun website, maar via de RSS-feed van de website.
De eerste keer dat een bericht verscheen van het overlijden van de Paus was rond 19:57 uur, toen er in de RSS-feed een bericht getiteld “Paus is overleden” verscheen met als samenvatting “Paus Johannes Paulus II is vrijdagmiddag overleden.”
Paus vroegtijdig dood verklaard - Klik voor grotere versie
Later op de avond verscheen een overzicht van de achtergrondberichten die Planet Internet voorbereid heeft:
* NECROLOGIE Paus Johannes Paulus II / Het levensverhaal van de eerste Poolse Paus
* NECORLOGIE Paus Fotogalerij C / Het leven van Johannes Paulus in foto’s
* NECROLOGIE Paus Webgids / Een overzicht van het beste van de Paus Johannes Paulus II op het web.
* NECROLOGIE De paus is dood. Wat nu? / Nu de paus is overleden, breken drukke tijden aan voor zijn camerlengo, het hoofd van de Apostolische Kamer.
* NECROLOGIE Hot links: paus Johannes Paulus II / In deze hot links een overzicht van links over de paus, zijn voorgangers en zijn mogelijke opvolger
* NECROLOGIE Paus is overleden / Paus Johannes Paulus II is DATUM+TIJD overleden.

Overzicht berichten - Klik voor grotere versie Op de website zijn de berichten nog niet zichtbaar, doorklikken levert dan een lege pagina op:
Bericht nog niet zichtbaar - Klik voor grotere versie

Het laatste bericht in het rijtje laat duidelijk zien dat de berichten nog niet online getoond hadden moeten worden omdat de datum en tijd van overlijden nog ingevuld moeten worden. Hoe dan ook, een pijnlijk foutje in het CMS-systeem.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mark
mark
15 jaren geleden

heeel pijnlijk