Koekje erbij?

“De CDA wil de koffieverkoper weer terug in de trein. De christendemocraten hebben veel klachten ontvangen van treinreizigers, die de catering van vroeger missen. De Tweede-Kamerfractie heeft daarom dit verzoek in een brief aan NS-topman Aad Veenman bekend gemaakt. Bovendien zouden dan meer mensen de trein pakken.”

(bron)

Laten we het maar liever hebben over het in stand houden van de dienstverlening en het verbeteren daarvan waar het nodig is. Die karretjes waren tamelijk onhandig, kunnen niet in dubbeldekkers of overvolle treinen rondkarren, de koffie was vaak niet te drinken en de bediening altijd overvriendelijk (maar ja, wat wil je ook voor dat salaris). Vervang maar een paar versleten eersteklas-voertuigen wat eerder, zorg ervoor dat er overal in de eerste klas stroomvoorzieningen voor laptops zijn en een (gratis of betaalbare) internetvoorziening. Richt treinstellen in zodat mensen er kunnen werken, dus ook bellen, zonder anderen te storen. Dat is dus wat anders dan overal bordjes ophangen dat er niet gebeld mag worden. Kortom, zorg ervoor dat die trein een ├ęcht alternatief wordt voor een uurtje in de auto in de file. Dat kopje koffie neem ik dan zelf wel mee. Dan kan er zelfs nog wel een koekje voor de conducteur vanaf.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dann
Dann
15 jaren geleden

Ik ben er lekker wel voor. Ontbijtje erbij zou ook wel een goed idee zijn. De eerste klas moet trouwens helemaal afgeschaft worden mijns inziens. Het gebeurt te vaak dat de 2e klas vol zit en dat mensen moeten staan, en dat er dan maar 3 mensen in de 1e klas zitten of zo. Dus, kom maar op met die karretjes, plaats ze anders in de 1e klas treinstellen, daar is plek genoeg. :)

Pierre
15 jaren geleden

Is heel simpel: gewoon net als die 3 mensen in de eerste klas 50% toeslag op je kaartje betalen en dan kun je er ook zitten. Ik vraag me wel af op welk traject je dan reist, want ook een kaartje voor de eerste klas is geen garantie voor een zitplaats.