Website Fontys zakt een plaatsje

“Fontys Hogescholen heeft de tweede beste website van alle hbo-instellingen. Fontys verliest daarmee de koppositie aan de Hogeschool van Utrecht, die vorig jaar als tweede eindigde.”

(bron)

Vorig jaar mopperde ik nog op het onderzoek uitgevoerd door het programmabureau Advies Overheid.nl omdat ze blijkbaar niet gekeken hadden naar zaken als het gebruik van tabellen in pagina’s. Maar dit jaar zijn er twee dingen beter geworden.
De eerste verbetering is dat de Fontys-website niet heel slecht meer is als het gaat om bereikbaarheid met een andere browser dan Internet Explorer (al is het interne deel nog steeds een gruwel met Firefox)
Overigens zijn de technische zaken natuurlijk niet het enige dat getest wordt en wat betreft inhoud, reactiesnelheid bij e-mail doet Fontys het dus gewoon goed!

De tweede verbetering is dat de criteria en verantwoording voor het onderzoek online staan. Daaruit blijkt dat nu wel degelijk op zaken als het gebruik van tabellen, frames etc. is getest.
Toegegeven, het is maar een heel beperkte set ijkpunten. Voor metadata is het nog erger: je krijgt 100 punten als er Dublin Core metadata is of 0 punten als die er niet is, geen inhoudelijke check of check op de soort velden etc.

Dat is op zich begrijpelijk omdat uit de verantwoording ook duidelijk wordt dat ze een ‘spider’ (programma dat de website doorzoekt) gebruikt hebben om de resultaten te krijgen. Dat kost tijd en geld. Ik hoop/neem aan dat ze volgend jaar die spider wat verder uitgebouwd hebben en dan meer in detail kunnen testen.

Dus, dames en heren bij Fontys: aan de slag om volgend jaar die eerste plek terug te winnen, want de techniek kan toch niet de oorzaak zijn dat we daar niet staan!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties