Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer Vanavond zijn we in de schouwburg van Eindhoven naar Het Zwanenmeer geweest, opgevoerd door het Sint Petersburg Ballet. Als je het verhaal niet kent, kijk dan even op deze site. Daar kun je zelfs een kort fragment (van een ander balletgezelschap) bekijken. In onze uitvoering overwon de liefde overigens. Ik ben geen balletkenner, heb pas een paar keer eerder een balletvoorstelling beleefd, maar vanavond was uitstekend. Fantastische muziek, mooie kostuums en prachtige dans. Ik blijf het een beetje raar vinden als dansers na elk ‘liedje’ even komen buigen voor applaus. Het Zwanenmeer laat overigens wel zien dat ballet een vrouwenwereld is: de mannelijke dansers doen vreselijk hun best maar verliezen het keer op keer van de dames als het gaat om de moeilijkheid van de dansonderdelen of algehele uitstraling, flair en souplesse. Aanrader.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties