SURF-bijeenkomst over VoIP

Via de mail ontvangen, niet aan mij gericht (al zou ik me eventueel onder de categorie ‘projectleiders’ kunnen laten vallen) maar toch interessant genoeg om hier even te noemen als teken dat VoIP ook binnen SURF in de belangstelling staat:

Voice over IP: scenario’s, cases, vraagbundeling en techniek
Op woensdag 18 mei 2005 organiseren SURFnet en de Wetenschappelijk Technische Raad (WTR) van Stichting SURF een gemeenschappelijk seminar met als onderwerp Voice over IP (VoIP): telefonie via het Internet Protocol. De dag richt zich speciaal op de chief information officers, chief technology officers, projectleiders en engineers.

Het gebruik van VoIP neemt snel toe, zowel bij privé-huishoudens als in bedrijven. Integratie van het telefonienetwerk met VoIP is een uitdaging en een kans ook in het hoger onderwijs. In een aantal instellingen is
VoIP inmiddels succesvol geïmplementeerd en bij anderen wordt nog geëxperimenteerd. VoIP als alternatief voor de afwikkeling van telefonieverkeer naar de buitenwereld, moet nog op gang komen.

Tijdens het seminar komen vragen aan de orde zoals: Welke scenario’s voor VoIP-implementaties zijn er? Wat zijn kritieke factoren voor een succesvolle invoering? Is het mogelijk om gezamenlijk op te trekken, bijvoorbeeld door vraagbundeling? Wat zouden de voordelen zijn als de
instellingen onderling verbonden worden met VoIP via SURFnet? En last but not least: wat zijn de technische aspecten van VoIP? Kortom een dag over VoIP met in de ochtend aandacht voor scenario’s en cases en in de
middag twee parallelle sessies: vraagbundeling en techniek.

Meer informatie en het inschrijfformulier is te vinden op:
http://www.surfnet.nl/info/bijeenkomsten/voip.jsp

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties