Netscape Browser 8.0 BETA

Een van de tips in de extra vroege PCM van juni is het verschijnen van de b├Ętaversie van de 8.0 versie van de Netscapebrowser 8.0. Ik heb hem zelf niet gedownload, de site is redelijk summier wat betreft informatie etc. maar PCM wil er heel enthousiast over. Ze noemden het zelf een betere browser dan Firefox, overigens gebaseerd op dezelfde engine.
Een trucje waar de testers bij PCM enthousiast over waren is de mogelijkheid om te doen alsof de browser eigenlijk Internet Explorer is zodat bijvoorbeeld Windows Update ook gewoon werkt.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bosmeneer
15 jaren geleden

Euhmm.. dat ‘doen alsof het IE is’-truukje bestaat toch al langer in Opera? Of is dit een ander ‘truukje’ volgens PCM?

(Opera heeft ook een versie 8 uitgebracht trouwens. Ben ik dan ook zeer tevreden over.)

Pierre
15 jaren geleden

Nee, het is geen ander truukje en PCM geeft in het artikel zelf ook aan dat Opera 8 dat ook kan. Maar Firefox kan dat in de standaard-uitvoering nog niet. De redenatie was een beetje van "vind je Firefox goed? Probeer dan dit want die is nog beter", verder was er geen vergelijking Firefox v.s. Opera v.s. Netscape.

skabaas
skabaas
15 jaren geleden

Je kan natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de User Agent Switcher extension van Firefox: http://chrispederick.com/work/firefox

Daar kan je nog meer leuke trucjes mee overigens, zoals jezelf voordoen als Google, waardoor je op sommige sites kan komen waarvoor je normaal eerst moet registreren (handig voor sites van kranten e.d.!)

Stefan Schuur
Stefan Schuur
15 jaren geleden

Netscape versie 8.01 is, ik dacht op 18 mei, gereleased.

Pierre
15 jaren geleden

@skabaas: als ik de berichten goed begrijp, kan Netscape ook daadwerkelijk van de IE ‘engines’ gebruik maken voor die pagina’s waar de nodig/wenselijk is. Dat is dus meer dan alleen doen alsof je IE bent.