Meer mobile bloggen

Vorig jaar schreef ik over de Nokia 7610 en noemde daarbij de mogelijkheid om een Liveblog bij te houden. Toen bleef dat nog beperkt tot het lokaal op je eigen computer bijhouden van een weblog. Viktor van den Berg tipte me dat daar inmiddels verandering in gekomen is.
In de Telegraaf van vorige week vrijdag staat een bericht over de mogelijkheden van de Nokia Lifeblog-software. Nokia heeft inmiddels een overeenkomst gesloten met TypePad waardoor je je weblog daar ook met de Lifeblog software op je Nokia kunt bijhouden. Ze verwijzen naar een aantal voorbeelden van weblogs die soms zelf uitsluitend mobiel onderhouden worden.

Ik kon overigens niet zo snel informatie vinden over het op die manier publiceren van de filmpjes die je met de Nokia kunt maken. Want ook nu is 3GP nog niet het meest gangbare formaat.
Wel handig is overigens dat ze gebruik maken van Atom voor het posten van de berichten naar Typepad (zie specificatie als PDF-bestand). Dat maakt het tenminste mogelijk het geheel ook uit te breiden naar andere weblogtools.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties