Een VNC-reflector #2

Een tijdje geleden heb ik een VNC-reflector geïnstalleerd zodat ik niet door firewalls gehinderd zou worden bij het delen van mijn desktop tijdens online overleg. Dat werkt(e) goed, al vond ik het opbouwen van het scherm wat traag op de andere systemen. Belangrijkste probleem met de gebruikte reflecter vond ik echter dat ik niet zondermeer kan voorkomen dat iedereen die dat zou willen zijn VNC-server eraan kan koppelen en dat het aanpassen van het wachtwoord voor de deelnemers (de ‘kijkers’) nogal omslachtig gaat. Via tweakers kwam ik nu EchoVNC tegen.
Het is een ‘gewone’ VNC-implementatie, maar eentje die ook een voor Windows gratis te gebruiken reflector beschikbaar stelt. Ik heb nog geen tijd gehad om er mee te spelen, maar uit de beschrijving op de website blijkt dat het in ieder geval geavanceerder gebruikers/groepen-beheer kent. Wordt dus nog vervolgd.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties