Gered door de Google Desktop Search

Oei, dat was even balen. Ik had vanmiddag bronnen etc. bij elkaar gezocht als achtergrondmateriaal bij mijn presentatie morgen tijdens de CWIS-bijeenkomst. Dat had ik (uiteraard) gedaan in een wiki-pagina op edublogs.nl omdat dat als verzamelpagina wat gemakkelijker is dan losse links in Furl. Maar toen ik thuis kwam bleek dat ik was vergeten de pagina op te slaan (stom). Hij had de hele tijd in edit-modus gestaan, maar was nog niet opgeslagen en dus niet in de database aanwezig.
Nou was de pagina nog niet heel erg vol met links, dus het zou geen onoverkomenlijke ramp zijn geweest, maar handig was anders. Daarom besloot ik toch eens op de gok te kijken of de Google Desktop Search er iets van bewaard had.
Ik wist dat ik in ieder geval iets over Bloglines verteld had in de pagina, dus gebruikte ik dat als zoekopdracht:

Google desktopsearch - Klik voor grotere versie

Google had niet één, maar wel drie exemplaren van de pagina in de cache opgeslagen (de andere twee die je ziet in de schermafdruk zijn van later).

Google desktopsearch - Klik voor grotere versieGoogle desktopsearch - Klik voor grotere versie

De meest recente cacheversie van de pagina ziet er ongeveer zo uit als hierboven. Maar minstens zo belangrijk was het onderste gedeelte van de cachepagina:

Daar was namelijk ook de editknop te vinden, en toen ik er op klikte kwam ik weer in een redelijk complete versie van de pagina terecht:

Google desktopsearch - Klik voor grotere versie

Nou denk ik dat mijn geluk niet alleen is geweest dat ik de desktopsearch actief had, maar ook dat ik tijdens het bewerken een paar keer een preview bekeken heb. Want volgens mij is het anders voor Google onmogelijk om de tekst in het edit-scherm te “zien” of op te slaan in de cache.

Hoe dan ook, goed om te weten als me zoiets nog eens overkomt. Nou weer snel verder met het afmaken van het materiaal bij de presentatie.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties