Nogmaals de opmars van de WWW-factor

CWIS bijeenkomst 14 juni CWIS bijeenkomst 14 juni CWIS bijeenkomst 14 juni

Nog wat foto’s van de borrel en dan zit het er op voor vandaag. Toch nog even terugblikken. Zoals je hebt kunnen lezen had ik de beschikking over mijn laptop, fototoestel, 220V en internettoegang. Daardoor kon ik al tijdens de sessies foto’s maken, uploaden naar Flickr en berichten posten. Dat was niet helemaal onopgemerkt gebleven, al was het maar omdat tijdens mijn eigen presentatie de eerste twee posts met foto’s op groot formaat geprojecteerd werden.

De grote vraag was of het wel mogelijk was om te luisteren naar een presentatie én er over te schrijven op hetzelfde moment.
Ik denk van wel. Maar het helpt natuurlijk wel als het onderwerpen zijn waar je al tamelijk vertrouwd mee bent, en dat was voor mij vandaag het geval. Ga je hier blanko zitten, dan heb je je handen vol aan het volgen van het verhaal.

Belangrijk is wel om alleen de noodzakelijk applicaties open te hebben (browser, upload-tool voor Flickr etc). Dus géén mailprogramma, dat doe je in de pauze. Anders wordt je gegarandeerd afgeleid.

Het liefst had ik dus 60 laptops gezien en voor mijn part een IRC-kanaal waar mensen commentaar kunnen lezen, vragen kunnen stellen en discussiëren. Directe feedback, directe mogelijk tot interactie etc.
Ik geloof niet dat de aanwezige deelnemers daar al in grote aantallen aan toe waren.

Maar wie weet. Vorig jaar, toen ik voor het eerst bij een CWIS-bijeenkomst was had ik geen netwerk, dat was er dit jaar al wel. Vorig jaar rond deze tijd zochten we in het onderwijs nog naar pioniers op weblog/wiki-gebied, dit jaar is er een hele bijeenkomst over. En volgend jaar?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cécile
Cécile
15 jaren geleden

Pierre, (en uiteraard ook Frank, Lizette, Ageeth, John en Ton)

Ook ik ben benieuwd naar de opmars van de www’s in onderwijsland…ben er in ieder geval van overtuigd dat jullie presentaties (+ verslag) vandaag daar aan hebben bijgedragen! – Nogmaals bedankt –

Laten we volgend jaar de stand van weblog/wiki-zaken weer eens bekijken…wellicht hoeven we dat dan niet in Mediaplaza te doen maar op een van de blogs die de CWIS-gebruikers na vandaag gestart zijn… :-)

Ageeth Veenemans
Ageeth Veenemans
15 jaren geleden

Zoals die van John vijf minuten geleden :):)
http://sjilt.blogspot.com

Alexander Kremers
Alexander Kremers
15 jaren geleden

Pierre,
Je zet MeetingPoint mooi op de kaart!
Dat heb je Wiki gedaan!

Maarten Kremers
Maarten Kremers
15 jaren geleden

Beste Pierre,

Bedankt voor je interessante verhaal tijdens de CWIS bijeenkomt.
Mede naar aanleiding hiervan, ben ik ook begonnen met het een bijhouden van blog. Om te beginnen een privéblog, te vinden op http://www.maartenkremers.nl Daarnaast wil ik nog een blog voor mijn afstudeerproject over ‘samenwerkend leren en ICT’ gaan opzetten om hier mijn bevindingen en voortgang in bij te gaan houden.

Nogmaals bedankt voor de interessante lezeing, ik vond het een boeiende dag.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Maarten,

Dank je en leuk om te horen dat het je aan het bloggen heeft geholpen. :-)
En de feed is toegevoegd aan SharpReader.